Beleggen met DeGiro

Aangezien de spaarrente bij alle banken momenteel zo’n beetje op nul staat, of soms zelfs negatief is, en de belastingdienst er een flinke portie van inpikt als je toch stiekem een beetje hebt doorgespaard, dan kan jij je afvragen of het wellicht niet de hoogste tijd wordt om te gaan beleggen.

Want in de afgelopen 50 jaar was het gemiddelde rendement op de beurs zo rond de 8% per jaar. Als jij hierbij ongeveer 1% aan kosten hebt gemaakt, dan heeft jouw investering jou zo toch nog 7% rendement per jaar opgeleverd.

Dat klinkt behoorlijk fijn, toch? Maar hoe moet jij dan aanvangen met beleggen? Welnu, iedereen heeft vast wel eens gehoord dat je als belegger kopen moet als de koersen laag zijn en gaat verkopen als de koersen weer hoog zijn. Maar helaas weet je pas nadat je de aandelen gekocht hebt of jij daadwerkelijk op het juiste of ideale moment hebt belegd.

DeGiro indexfondsen

Gelukkig heeft de Nederlandse DeGiro broker goed nieuws voor jou, want voor iedereen die twijfelt wanneer je het beste kunt instappen: je hoeft helemaal niet te kiezen wanneer dit moet! Door namelijk periodiek in de indexfondsen van DeGiro te beleggen, kan jij geheel passief zonder dat jij jouw beleggingen 24/7 in de gaten zou moeten houden, heel simpel geld verdienen.

Je belegt in dit geval via DeGiro elke maand weer voor een vast bedrag aan aandelen. Als de aandelenkoersen laag staan, dan zal het indexfonds relatief wat meer aandelen kopen, en als de beurskoersen juist hoog genoteerd zijn iets minder. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken dat je op het verkeerde moment in de beleggingen stapt.

Beleggen in groenfondsen is ook bij DeGiro mogelijk via bijvoorbeeld het Triodos Groenfonds. Dit levert jou zelfs fiscaal voordeel op. Daardoor kan zo’n fonds, ondanks dat het een lager rendement heeft, toch nog voordelig zijn. Dit is iets dat niet alleen leuk voor jouw portemonnee is, maar tevens voor het milieu!

DeGiro Kernselectie

Het is bij DeGiro alsook mogelijk om in een Kernselectie te handelen. Bij de fondsen die onder deze DeGiro Kernselectie vallen, mag jij elke maand zonder enige transactiekosten één transactie per fonds uitvoeren. Een transactie kan in dit geval een aan- of verkoop zijn.

Dit is behoorlijk interessant, want een transactie kost meestal een paar euro. Dus dat scheelt op jaarbasis wel het een en ander. Dat is gunstig voor jouw jaarlijkse rendement. Bovendien: wie wil er nou niet graag gratis handelen?

DeGiro individuele aandelen en obligaties

Naast de fijne indexfondsen die DeGiro aanbiedt, beschikken ze eveneens over een uitgebreid assortiment van individuele aandelen en obligaties. Want als jij al wat meer ervaring met beleggen hebt opgebouwd, dan kan het een stuk interessanter zijn om naar individuele aandelen te gaan kijken.

Er zijn namelijk serieuze rendementen te behalen met het beleggen in individuele aandelen. Maar dit houdt tevens een veel groter risico in. Beleg zodoende het liefst voor de lange termijn en enkel met het geld dat jij in de tussentijd niet echt nodig hebt. Herinvesteer het dividend als dit goed gaat en beleg iedere maand weer een redelijk bedrag, zonder op de laagste prijs te gaan zitten wachten.

DeGiro beleggingskosten

Beleggen via DeGiro levert een hoop voordelen op. DeGiro biedt naast haar grote assortiment namelijk ook behoorlijk lage transactiekosten. De Nederlandse banken vragen doorgaans heel veel meer kosten bij aandelenbeleggingen dan dat brokers zoals DeGiro dat doen.

Deze transactiekosten bij DeGiro zijn zelfs in vergelijking met andere Nederlandse en buitenlandse makelaars eveneens erg laag. Het verschil ten opzichte van alle andere aanbieders kan hierbij van 50% tot wel bijna 100% oplopen! DeGiro heeft zich dan ook bewust ingezet om heel goedkoop te zijn.

Conclusie

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat DeGiro dit jaar een recordaantal aan nieuwe klanten en transacties heeft ervaren. Dit komt grotendeels door het feit dat door de coronacrisis de interesse in beleggen flink is gegroeid.

Misschien wordt het voor jou ook de hoogste tijd om via de veilige structuur van het relatief gemakkelijk te gebruiken DeGiro platform toegang tot veel internationale markten en indexfondsen te krijgen. Want als jij slim wil handelen en je risico wilt minimaliseren, dan is DeGiro ideaal!

You May Also Like
ING rentepunten 1

ING rentepunten

Als je eens goed om je heen kijkt, zie je dat iedere grootbank probeert klanten te lokken –…